Mai multi saci cu documente, precum si calculatoare apartinand MTS Leasing au fost confiscati de procurorii Parchetului Bucuresti, dupa ce conducerea firmei a incercat sa-i faca sa dispara. Transportul cu documente a fost interceptat, duminica seara, de un echipaj al Brigazii de Politie Rutiera, dupa ce un "binevoitor" a sesizat telefonic Politia Capitalei.

Duminica seara, la sediul MTS Leasing, din comuna Pipera, a fost mare agitatie. Conform unor surse, in jurul orei 19.30, mai multi angajati, supravegheati de managerul Matthias Metzen, incarcau de zor documente in saci din plastic. Apoi sacii au fost pusi intr-o autoutilitara marca "Mercedes", cu numere de Sibiu. Ulterior, in masina au fost aduse si cateva calculatoare. Toata operatiunea s-a derulat in liniste, pentru a nu atrage atentia. Dupa ce totul a fost incarcat in masina, s-a dat semnalul de plecare. La ora 21.00 autoutilitara a plecat in tromba, urmata imediat de un jeep Opel Frontera cu numere de Germania. Din nefericire pentru patronul german, un "binevoitor" a telefonat la Politia Capitalei. La fata locului a fost trimis cel mai apropiat echipaj de Politie Rutiera. In doar cateva minute, agentii de la circulatie au interceptat autoutilitara si jeep-ul, pe Soseaua Erou Iancu Nicolae, care nu apucasera sa ruleze decat cateva sute de metri. Politistii au dus masinile, impreuna cu cei patru insotitori aflati la bordul lor, la sediul Politiei Capitalei. Ulterior, autoutilitara a fost adusa la Sectia 2 Politie, loc unde au ajuns si pasagerii acesteia. Aici, verificarile au fost preluate de lucratori ai Serviciului de Investigare a Fraudelor. Documentele si calculatoarele au fost sigilate, dupa care politistii au sesizat Parchetul Bucuresti.

Transportul cu documente, preluat de procurori

Ieri dimineata, procurorii Serviciului Teritorial Bucuresti al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), care au preluat cazul, au inceput verificarile, pentru stabilirea provenientei bunurilor si a documentelor justificative descoperite in autoutilitara Mercedes.

Surse din Politia judiciara a Parchetului General sustin ca in autoutilitara s-au descoperit documente contabile si financiare ce contureaza comiterea infractiunilor de evaziune fiscala. De asemenea, exista indicii ca anumite documente sustrase prin acel transport ilegal pot constitui probe si pentru infractiunea de spalare de bani (pe relatia Romania-Germania). Aceleasi surse din Parchetul General au afirmat ca s-ar fi descoperit si liste cu potentiali clienti ai MTS care urma sa fie inselati, dar si liste cu anumite personaje din unele structuri ale statului, care trebuiau sa fie favorizate in derularea operatiunii de leasing imobiliar.

MTS Leasing, sub administrare judiciara

Societatea MTS Leasing a intrat in incapacitate de plata incepand cu 19 iulie. In aceasta situatie, conform procedurilor legale, orice decizie trebuie luata numai cu acordul noului administrator, avocatul Georg Bernsau. Specializata in finantari imobiliare pentru constructii in sistem leasing, firma germana a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului trecut, prin intermediul unei reprezentante. In scurt timp, societatea a atras sute de clienti, incantati de dobanda practicata de MTS Leasing, mult mai mica decat cea de pe piata. Dupa ce au incheiat contractele si au platit avansul stabilit, clientii s-au trezit si fara bani, si fara casa mult visata.

Matthias Metzen, patronul firmei, a justificat greutatile financiare prin care trece MTS Leasing prin faptul ca fostul manager, Calin Armen, ar fi deturnat circa 200.000 euro, dupa care ar fi fugit din tara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.