Ion Balint, cunoscut sub numele de Nutu Camataru, a fost eliberat, miercuri dimineata, din Penitenciarul Jilava, dupa sase ani de inchisoare, el plecand pe un cal pursange, fara sa faca nicio declaratie jurnalistilor care-l asteptau la iesire.

La iesire, Nutu Camataru a fost asteptat de membrii familiei, care au venit cu trei cai, dar si cu porumbei, pe care i-au eliberat odata cu plecarea lui Balint din penitenciar, unde a fost inchis 6 ani, 1 luna si 17 zile pentru talharie. Potrivit familiei acestuia, calul pe care a plecat Nutu Camataru costa aproximativ 125.000 de euro, transmite NewsIn.

Nutu Camataru este inchis din iulie 2004, iar instanta a decis contopirea pedepselor ramase definitive pe numele sau in 2008. In 2005, Ion Balint a fost incadrat in sistemul penitenciar, iar dupa condamnare, a intrat de sase ori in Comisia de liberare conditionata. De fiecare data s-a propus insa amanarea unei decizii. [Nutu Camataru va fi eliberat]

  • Fratele lui Nutu Camataru, inchis la Jilava pentru 13 ani

Potrivit oficialului ANP, in timpul executarii pedepsei, Balint a fost inchis in penitenciarele de la Margineni, Rahova si Slobozia, inainte de a ajunge la Jilava. De asemenea, acesta a fost vizitat frecvent de membri ai familiei, iar in timpul detentiei a participat la activitati sportive, culturale si religioase.

Fratele lui Nutu Camataru, Vasile Balint, cunoscut si ca Sile Camataru, este de asemenea inchis la Jilava, unde executa o pedeapsa de 13 ani de inchisoare. Reprezentantii ANP au declarat ca dosarul acestuia poate fi luat in discutie de Comisia de liberare conditionata cel mai devreme in noiembrie 2011.

Vasile si Ion Balint au mai fost condamnati, in 2009, la 15, respectiv 13 ani de inchisoare, de Tribunalul Bucuresti. Decizia nu este definitiva, iar dosarul este inca pe rol la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca apelurile declarate impotriva sentintei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.