Sindicatele au continuat marti seria protestelor fata de masurile de austeritate anuntate de guvern, printr-un miting organizat la portile Izvor si 13 Septembrie ale Palatului Parlamentului, unde au fost asteptati cel putin 1.500 de participanti.

Ce "sanse" are motiunea "Opriti genocidul social"?

Protestele au fost organizate de sindicate cu scopul de a incerca sa-i sensibilizeze pe parlamentari pentru a vota in favoarea motiunii de cenzura la adresa cabinetului Boc. Astfel, la intrarile Palatului Parlamentului spre Camera Deputatilor si Senat s-au aflat cel putin 300 de persoane din fiecare confederatie sindicala.

La protestul organizat luni la intrarile Palatului Parlamentului au participat aproximativ 1.000 de reprezentanti ai principalelor confederatii sindicale. Desi protestul avea autorizatie pentru a se desfasura intre orele 13.00 si 18.00, in jurul orei 16.00, la trei ore de la inceperea mitingului, sute de participanti au plecat din cauza caldurii.

Joi si vineri, sindicalistii vor picheta sediilor din teritoriu ale partidelor parlamentare, urmand ca in ziua votului privind motiunea de cenzura sa organizeze un miting si un lant uman la Parlament, cu participarea a peste 20.000 de oameni, dupa cum a anuntat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Guvernul si-a asumat raspunderea pe "austeritate"

Cabinetul Boc si-a angajat, luni, in fata Parlamentului, raspunderea pe legile care contin masurile de austeritate, iar PSD a depus o motiune de cenzura pentru a demite Executivul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.