Debitul Dunarii la intrarea in tara va fi in crestere, situandu-se la valori cuprinse intre 12400-13500 mc/s, peste media multianuala a lunii iunie (6400 mc/s), iar nivelul apei va depasi cotele de inundatie pe sectorul Gruia-Zimnicea si la Harsova, a anuntat Administratia Nationala "Apele Romane".

Luni, debitul Dunarii in sectiunea Bazias a fost de 12.400 mc/s, urmand sa fie in crestere si in perioada urmatoare. Conform prognozei INHGA, debitul Dunarii la intrarea in tara in data de 14 iunie va ajunge la 13500 mc/s, arata Administratia Nationala "Apele Romane" intr-un comunicat de presa.

Nivelurile se vor situa peste cotele de inundatie pe toata durata intervalului de prognoza pe sectorul Gruia-Zimnicea si, incepand cu a doua zi a intervalului, la Harsova si peste cotele de atentie pe sectoarele Giurgiu - Cernavoda si Braila - Tulcea, pe toata durata intervalului de prognoza.

Specialistii Administratiei Nationale „Apele Romane” estimeaza ca nu vor fi semnalate probleme in zonele aparate de diguri, populatia fiind in siguranta, insa vor fi inundate terenurile agricole si posibil anexe gospodaresti situate in zonele joase, neindiguite, inclusiv in Delta Dunarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.