Functionarii publici din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) au suspendat miercuri, la ora 11.00, greva generala, dupa ce guvernul "nu a dat niciun semn ca ar renunta la masurile de austeritate".

"Prin acest protest, am incercat sa sensibilizam parlamentarii pentru a respinge masurile ce presupun reducerea salariilor si a pensiilor", au mai spus sindicalistii, scrie NewsIn.

Cei aproape 65.000 de functionari afiliati Federatiei vor continua insa protestele de strada alaturi de sindicalistii din Cartel Alfa, urmand sa participe la mitingurile din tara si la lantul uman ce va fi format in jurul Parlamentului in ziua votului privind motiunea de cenzura fata de masurile de austeritate, au mai precizat reprezentantii FNSA.

Angajatii din invatamant continua, deocamdata, greva, eventuala decizie privind suspendarea protestului urmand sa fie luata dupa "o evaluare" la nivel national. "E treaba functionarilor publici daca ei au incetat greva. Noi nu o suspendam decat dupa ce evaluam protestul efectuat pana acum in tara", a declarat, pentru NewsIn, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.