Ministerul Educatiei a prelungit perioada de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna din cadrul examenului de bacalaureat pana pe 25 iunie.

Ministerul Educatiei a prelungit perioada de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna din cadrul examenului de bacalaureat pana pe 25 iunie, printr-un ordin al ministrului Daniel Funeriu publicat pe site-ul institutiei.

"Orice ordin de ministru trebuie sa treaca prin consiliul de dialog social. Vom ataca in contencios administrativ acest ordin al ministrului", a declarat luni liderul Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, potrivit NewsIn.

Desi ordinul de ministru pentru modificarea calendarului examenului de bacalaureat era deja publicat pe site de duminica, un comunicat al ministerului din aceeasi zi precizeaza ca "evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat si se desfasoara in intervalul 31 mai - 4 iunie".

  • Ce presupune evaluarea

Evaluarea, la care sunt asteptati sa participe peste 200.000 de candidati, presupune trei tipuri de teste - un test scris, cu durata de 90 de minute, un test oral, cu durata de 10-15 minute, si un test de intelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute.

Luni dimineata, ministrul Daniel Funeriu a anuntat ca in toate cele peste 1.400 de centre de examen desemnate au fost transmise si receptionate subiectele. Sindicatele din invatamant, primele care au anuntat ca fac greva generala pe termen nelimitat din 31 mai, mizau initial pe o participare consistenta la protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.