Sute de locuinte din municipiul Vaslui au fost debransate, in ultimele zile, de la reteaua de distributie a gazului metan, din cauza datoriilor acumulate de la plata facturilor

Potrivit directorului SC Gaz Est SA, Adrian Tighici, 500 de abonati cu datorii de peste 150.000 de lei, acumulate in decurs de trei luni, au fost debransati de la reteaua de gaze, potrivit NewsIn.

"Sunt peste 1.000 de abonati care inregistreaza datorii la gaz, dar am decis, in prima faza, sa ii debransam pe cei care au restante de peste 300 de lei. In etapa urmatoare, daca abonatii nu vor achita macar in rate sumele datorate, vom sista furnizarea gazului si pentru cei care au datorii mai mici. In acest an, ne confruntam pentru prima data cu acest fenomen, din cauza crizei economice. Pana acum, cei mai mari datornici erau agentii economici, abonatii casnici plateau regulat facturile. Noi ii ittelegem, dar nu ii mai putem pasui, pentru ca pe 30 iunie se incheie anul gazifier si trebuie sa fim cu situatia la zi, altfel suntem noi in imposibilitatea de a ne continua activitatea”, a declarat astazi directorul Gaz Est Vaslui, Adrian Tighici.

Acesta a precizat ca vasluienii au acumulat datorii in perioada iernii si, probabil, nu au mai facut fata cheltuielilor, din cauza conditiilor socio-economice. Pe langa abonatii casnici, si agentii economici au acumulat datorii catre furnizorul de gaze, debitele ridicandu-se la peste 1,6 milioane de lei. Peste 40 de persoane juridice au fost debransate de la reteaua de gaze din cauza datoriilor neachitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.