Creat de un cercetator britanic, vaccinul impotriva aparitiei cancerului mamar va fi testat in urmatorii doi ani, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

  • Vaccinul poate salva sute de mii de vieti
Testat deja pe soareci, rezultatele vaccinului arata ca acesta poate preveni aparitia tumorilor de cancer la san, atacandu-le pe cele deja prezente.Astfel, daca si testele pe oameni vor avea aceleasi rezultate, vaccinul ar putea fi folosit de femeile cu varsta de aproximativ 40 de ani. Cercetatorii care au creat vaccinul spera ca acesta ar putea stopa 70% din cazurile de cancer la san si ar putea salva sute de mii de vieti, citeaza NewsIn.


"Suntem convinsi ca un vaccin pentru prevenirea cancerului la san va face ceea ce a facut vaccinul impotriva poliomielitei. Credem ca va oferi protectie substantiala. Viziunea noastra este ca acest tip de cancer este o boala care poate fi prevenita"
, a declarat imunologul Vincent Tuohy de la clinica Cleveland din Ohio, cel care a dezvoltat vaccinul.

In urma acestui vaccin, sistemul imunitar al pacientei ataca o anumita proteina prezenta in majoritatea celulelor de cancer la san, dar si tesutul mamar al femeilor care alapteaza. Din acest motiv, vaccinul nu va putea fi folosit de femeile care planuiesc sa alapteze la san.

Chiar daca testele pe femei vor avea rezultate pozitive, vaccinul va fi disponibil abia peste zece ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.