Structura directiilor de sanatate publica va fi reorganizata prin reducerea functiilor de conducere de la cinci la trei, urmand sa fie eliminate cate doua posturi de director adjunct coordonator din fiecare directie, a anuntat vineri Ministerul Sanatatii.

  • In total, vor disparea 84 de functii de conducere la nivelul intregii tari

Ministrul Sanatatii s-a declarat nemultumit de activitatea directiilor de sanatate publica, subliniind faptul ca eficienta acestora nu este corelata cu structura lor organizatorica. "Dupa analiza contractelor colective de munca, in urma carora acum daca s-ar efectua reduceri de personal ar trebui platite pana la 24 salarii compensatorii, oficialii ministerului vor decide restructurarea acestor unitati", precizeaza reprezentantii ministerului, potrivit NewsIn.

Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune si reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, dar nu inseamna disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant, mai spun reprezentantii ministerului.

Ordinul privind reorganizarea directiilor de sanatate publica se afla de vineri in dezbatere publica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.