Elevii din scolile unde profesorii vor intra in greva, incepand de luni, vor fi arondati altor centre din orasele lor, unde vor sustine bacalaureatul, iar dascalii care participa la examen vor fi platiti.

"Elevii din unitatile scolare unde profesorii vor opta sa intre greva vor fi arondati altor centre din oras unde se va sustine bacalaureatul. Ministerul a hotarat ca profesorii care vor participa la bacalaureat sa fie platiti cu sume intre 270 si 600 de lei in functie de ceea ce fac", a anuntat ministrul Daniel Funeriu.

In luna februarie sindicatele atrageau atentia ca Ministerul Educatiei nu a facut niciun fel de informari privind modalitatea de plata a profesorilor care participa la examenul de bacalaureat si ca in bugetul institutiei nu sunt prevazute sume speciale pentru acest lucru. La acel moment sindicalistii se temeau ca profesorii care participa la bacalaureat nu vor fi platiti deloc.

Ministrul a mai anuntat joi ca 77% dintre cadrele didactice care participa la bacalaureat si-au reconfirmat optiunea. "Nu este vina elevilor ca Europa trece printr-o criza fara precedent si ca Romania nu a fost guvernata asa cum ar fi trebuit", a mai spus ministrul, facand din nou apel la profesori sa nu faca greva si sa ajute la finalizarea anului scolar.

Daniel Funeriu a mai spus ca in cadrul videoconferintei pe care a avut-o joi cu inspectorii scolari din intreaga tara i-a anuntat ce doreste sa faca ministerul. "Le-am dat instructiuni sa utilizeze toate parghiile legale pentru a ne respecta obligatiile fata de elevi. In mod expres le-am spus sa nu depaseasca cadrul legal si sa respecte drepturile cetatenilor romami, inclusiv acela la greva. Le-am spus ferm sa nu recurga la niciun fel de actiune care ar putea tensiona si mai mult situatia", a adaugat Funeriu.

Liderii sindicatelor din invatamant au acuzat, joi, ministerul Educatiei, ca face presiuni asupra inspectorilor scolari din tara, amenintandu-i cu demiterea in cazul in care cadrele didactice vor intra in greva si vor boicota examenul de bacalaureat.

Romania intra in greva!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.