Multe cadre didactice nu vor face greva in data de 31 mai, dupa ce ar fi fost amenintati cu pierderea locului de munca in cazul in care participa la protest. Totodata, inspectorii scolari au fost amenintati si de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care i-a anuntat joi, ca risca sa fie concediati daca in prima zi de greva nu va fi sustinuta proba programata in cadrul examenului de bacalaureat.

"Am fost informat despre asta de doi inspectori care participa joi la videoconferinta cu ministrul", au declarat sursele, pentru NewsIn.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi ar fi sunat deja la scoli, in timpul videoconferintei, pentru a le cere directorilor si cadrelor didactice sa se prezinte luni la serviciu, afirma aceleasi surse.

Un profesor de matematica a declarat in cadrul emisiunii Ora de Foc de la Realitatea TV, ca a primit zeci de telefoane de indimidare. "Voi depune plangere la parchet, pentru ca fost amenintat azi (miercuri - n.r.) toata ziua, am primit telefoane ca mi se ia capul daca nu ma astampar. (...) Presiunile vin verbal de la inspectorat si directorii se conformeaza", a spus el, citat de NewsIn.

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a confirmat in emisiune ca, in toata tara, se fac presiuni puternice asupra cadrelor didactice pentru a renunta la actiunile de protest. "Primim zeci de mesaje din intreaga tara, se exercita presiuni nepermise de a nu participa la aceste actiuni, presiuni exercitate de directori, de inspectoratele scolare", a afirmat Nistor.

La greva din 31 iunie, organizata de confederatiile sindicale ca forma de protest fata de masurile de austeritate anuntate de guvern, vor participa si alte categorii de bugetari, printre care cadre medicale si functionari publici. [Romania intra in greva!]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.