Social27 Mai 2010

Lectura de un minut

Spitalul Judetean de Urgenta Constanta se afla, practic, in imposibiltate de a mai functiona, ca urmare a epuizarii stocului de medicamente si materiale sanitare.

”Conform unei note de informare primite din partea Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, din cauza nedecontarii de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a sumei de 22 miliarde de lei vechi, reprezentand servicii medicale conform contractului aferente lunii aprilie, cea mai mare unitate spitaliceasca din judetul Constanta se afla in imposibilitate de a mai functiona, din cauza stocului zero de materiale sanitare si medicamente necesare tratamentelor si interventiilor chirurgicale”, a anuntat miercuri presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, relateaza NewsIn.

Acesta atrage atentia Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Ministerului Sanatatii si primului ministru asupra acestei situatii, pe care a catalogat-o drept ”fara precedent”, dar si asupra consecintelor deosebit de grave, intrucat in perioada sezonului estival Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta are "obligatia de a asigura servicii medicale pentru cel putin 1 milion de turisti, pe langa cei peste 700.000 de locuitori ai judetului Constanta".

”Avand in vedere aceasta situatie, Consiliul Judetean Constanta va uza de toate atributiile conferite de lege pentru asigurarea serviciilor medicale catre cetatenii judetului Constanta, pornind de la sesizarea autoritatilor competente pana la luarea eventualelor decizii de restrangere a activitatii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Situatia grava a unitatii sanitare a fost recunoscuta si de managerul unitatii, Danut Capatana, acesta precizand faptul ca, din lipsa fondurilor, operatiile bolnavilor cronici sunt amanate pentru perioade cuprinse intre cateva zile si chiar doi ani. Trei interventii chirurgicale au fost deja amanate astazi.

Citeste si:
Spitalul Municipal Arad, inundat după ce a plouat torențial
Spitalul Municipal Arad,...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.