Incendiul a survenit pe timpul noptii in complexul Dragonul Rosu. In urma interventiei, un pompier si-a pierdut viata.

Incendiul a izbucnit miercuri dimineata, ora 4.30, la Hala 6 a Complexului Comercial Dragonul Rosu, la fata locului ajungand peste 25 de autospeciale. Pompierii au reusit sa limiteze focul prin decopertarea halei in flacari prin lateral, care a permis actionarea din exterior.

Cauzele inciendului nu au fost inca identificate. Astfel, Parchetul Buftea s-a autosesizat si a inceput cercetarile pentru a descoperi cauzele incidentului, in timp ce Parchetul Militar Bucuresti ancheteaza moartea unui pompier si ranirea altor sapte, au declarat pentru NewsIn oficiali ai institutiilor.

  • Un pompier si-a pierdut viata iar alti patru au fost raniti

Un pompier a murit pe loc in timpul eforturilor de stingere a incendiului izbucnit in aceasta dimineata la Complexul Comercial Dragonul Rosu, dupa ce o parte din tavanul halei s-a prabusit peste el, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Anca Onofrei. Pompierul, in varsta de 24 de ani a patruns in interiorul halei cuprinse de flacari, iar in momentul in care si-a dat seama ca plafonul se va prabusi, l-a impins pe un coleg pentru a-i salva viata.

In urma eforturilor de stingere a incendiului, alti sapte pompieri au fost transportati la spital, cu arsuri si intoxicatie cu fum.

  • A existat riscul de explozie a halei

La sosirea echipajelor, focul "ardea violent la parter si la primul etaj, cuprinzand intre 800 si 1000 de metri patrati". Riscul de explozie a halei a fost ridicat din cauza materialelor combustibile din interiorul halei si de la instalatiile de aer conditionat, a explicat Onofrei.

Initial, pompierii civili din zona complexului au incercat sa stinga incendiul, insa nu au facut fata, fiind chemate la fata locului peste 25 de autospeciale cu apa si spuma, doua echipaje de descarcerare si patru ambulante. Actiunile au fost ingreunate de lipsa apei in hidrantii din zona si de vant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.