Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, spune ca directorii scolilor care nu vor organiza examenul de bacalaureat din cauza grevei cadrelor didactice nu vor fi sanctionati si ca nu a semnat un ordin in acest sens, asa cum pretind liderii sindicali din invatamant.

"Din pacate, domnii lideri de sindicat sunt din nou in situatia in care fie dau dovada de rea intentie, fie nu cunosc realitatea. Nu am semnat si nici nu voi semna vreun document prin intermediul caruia directorii unitatilor de invatamant sa fie sanctionati. Asa cum am precizat si in conferinta de presa de vineri, nu am in vedere masuri punitive la adresa directorilor de scoli sau a cadrelor didactice, atat timp cat ma voi afla la conducerea acestui minister", spune Daniel Funeriu, relateaza NewsIn.

Funeriu precizeaza ca singurul ordin de ministru pe care l-a semnat si care ii vizeaza pe conducatorii unitatilor de invatamant a fost publicat in Monitorul Oficial pe 19 aprilie si modifica un ordin mai vechi, care aproba metodologia de organizare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de director.

"Conform unei anexe la acest ordin din 2006, contractul de management al directorilor continea o clauza in care se stipula ca acesta se suspenda de drept, in momentul in care impotriva lor era depusa o plangere penala. Prin noul de ordin aceasta clauza a fost modificata, in sensul in care, contractul de management nu se mai suspenda ori de cate ori exista plangeri penale depuse, ci numai atunci cand plangerea este depusa de inspectoratul scolar judetean sau MECTS", se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, a anuntat, luni, pe blogul personal, ca a aflat ca Daniel Funeriu a emis un ordin de ministru prin care directorii impotriva carora inspectorul sau ministerul va depune o plangere penala vor fi suspendat din functie. "Mai clar, domnul ministru ii ameninta pe directori ca daca nu sunt atenti la profesorii sindicalisti din subordine, atunci domnul inspector general va face o plangere penala (sau va fi obligat sa o faca) si ei vor fi suspendati din functie", spunea Pop in mesajul publicat pe blog. [Mii de elevi risca sa nu dea bacalaureatul din cauza grevei]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.