O fetia de cinci ani a murit si alte 10 persoane sunt internate in spital, la Oradea, in urma unei toxiinfectii alimentare.
Cele 11 persoane, membri a doua familii din localitatea Bors, au ajuns, pe rand, la Spitalul de Penumoftiziologie incepand de sambata, dupa ce, cu o zi in urma, au consumat o prajitura facuta in casa. Fetita in varsta de cinci ani a decedat luni dimineata, dupa ce starea ei s-a agravat foarte mult si a fost transferata la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal din Oradea, potrivit NewsIn.

„Pacienta minora in varsta de cinci ani a fost internata la sectia de terapie intensiva a Spitalului Municipal, dupa ce starea ei de sanatate s-a agravat. In cursul zilei de sambata ea a fost dusa, impreuna cu alte 10 persoane, la Spitalul de Pneumoftiziologie, in urma unei intoxicatii cu oua”, a spus purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta al judetului Bihor, Emil Botcau.

Membrii celor doua familii s-au simtit rau dupa ce au mancat prajituri facute in casa, pentru o petrecere de ziua Sfintilor Constantin si Elena. Printre cei internati, in afara de fetita decedata, se mai afla un copil, internat in continuare la spital. Starea tuturor pacientilor este in prezent stabila, iar o parte dintre acestia au fost externati.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au demarat o ancheta in acest caz. “DSP a declansat o anchetaa epidemiologica la spitalul de Boli Infectioase, suntem aici de cateva ore. Se pare ca este vorba de un focar de toxiinfectie alimentara de tip familial. Colegii de la Directia Sanitar-Veterinara vor face de asemenea o ancheta pe partea lor de competenta, privind alimental incriminat. Dosarul va fi orientat, in functie de rezultatul anchetei si catre Colegiul Medicilor sau alte foruri”, a declarat luni directorul Directiei de Sanatate Publica Bihor, Marius Parcioaga.

Mama fetitei, Delia Scorte, si ea internata cu toxiinfectie alimentara, a declarat ca fetita isi revenise aproape complet, cand, duminica seara, starea ei s-a agravat. Potrivit Realitatea, femeia din Oradea cere Ministerului Sanatatii sa declanseze o ancheta la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, acuzandu-i pe medici ca nu au intervenit la timp si i-au administrat un tratament gresit fetitei sale de 5 ani.

"A intrat in frisoane puternice. Am alergat la medici, dar 20 de minute nu am gasit pe nimeni, iar in final a venit o asistenta. Avea temperatura 42 si i-a scazut foarte, foarte greu. Nu mai raspundea la comenzi, am asteptat trei ore ca sa scada temperatura, ceea ce nu s-a intamplat. Abia atunci au chemat ambulanta si au transferat-o la spitalul de copii (Spitalul Municipal Gavril Curteanu -n.r.)
", a explicat femeia.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.