Proprietarii terenurilor virane din Bucuresti vor fi obligati sa acopere cu gazon si sa salubrizeze spatiile, marind astfel suprafata verde din Capitala.

In plus, daca pe terenurile virane sunt copaci, acestia vor trebui sa fie toaletati, scrie NewsIn. Proprietarii care vor salubriza si taia ramurile copacilor nu vor avea voie sa depoziteze deseurile pe terenuri si nici sa le arda acolo.

Cei care nu respecta aceste reguli vor fi sanctionati cu amenda intre 3.000 si 5.000 de lei. Achitarea amenzii in 48 ore scade cuantumul acesteia la 1.500 de lei.

In expunerea de emotive a hotararii ce ar urma sa fie supusa la vot in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se arata ca, pentru reducerea concentratiei de pulberi in suspensie, una dintre masurile "stabilite de Programul Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului in Municipiul Bucuresti este cresterea suprafetei de spatiu verde amenajata prin inierbarea terenurilor virane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.