Pentru turistii romani care nu s-au lasat inca intimidati de evenimentele violente cauzate de criza din Grecia, preturile la vacante pe insulele grecesti au scazut cu pana la 25% si negocierile continua.

“In statiunile grecesti de la Marea Egee, dar si insulele grecesti precum Creta, Santorini, Corfu, Rodos, Zakhintos, Kos, Thassos sau Skiathos sunt adevarate paradisuri, criza este un subiect indepartat. Cand in Grecia a fost greva generala, in insule fiecare angajat al hotelurilor lucra ca intr-o zi normala”, afirma Cristian Francu, CEO al agentiei de turism Klever Travel, citat de Wall-Street.

Astfel, tour-operatorii romani au contractat zboruri charter catre insulele grecesti, care vor incepe cu precadere din luna iunie. “Estimam ca plajele din Halkidiki sau din Paralia-Katerini - unde se ajunge cu automobilul sau cu autocarul - vor fi, din nou, asaltate de turistii romani”, spune Corina Martin, presedinte ANAT.

In contextul problemelor de imagine cu care se confrunta Grecia, hotelierii eleni au lasat la pret, ajungandu-se la tarife mai mici cu pana la 25% fata de 2009, in ciuda majorarii TVA
. “Desi, dupa marirea TVA, tarifele ar fi trebuit sa creasca, hotelierii au mentinut sau chiar au redus preturile, ajungandu-se la o scadere medie de 20-25% fata de anul precedent”, declara reprezentanta Meli Tours.

“Fiindca situatia economica este critica in Grecia de luni bune, putem aprecia ca tarifele prestatorilor de servicii turistice eleni au ramas la fel sau chiar au scazut usor fata de cele practicate anul trecu
t”, spune si seful Klever Travel.

Astfel, o vacanta in extrasezon sau inceput de sezon la un hotel de doua stele in Grecia continentala (Salonic sau Halkidiki) poate costa usor sub 100 de euro de persoana. Grecia insulara este teoretic un pic mai scumpa, insa exista insule precum Thasoss, in care tariful porneste tot de la 99 de euro de persoana la inceput de sezon.

Tariful cu autocarul pentru o vacanta de 7 nopti in Corfu porneste de la 119 de euro si de la 199 euro cu avionul. In Rodos, Kos si Santorini, tarifele cu avionul pornesc de la aproximativ 300 de euro. In Creta si Zakhintos tarifele pornesc de la 199 euro/persoana, cazare si transport cu avionul.

In sezon, alegerea unui hotel de patru sau cinci stele poate ridica pretul la peste 500 de euro, in functie de regimul de masa ales si de locatia hotelului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.