Media banilor cheltuiti de turistii straini in Romania a fost anul trecut de 125 euro de persoana, iar Romania ocupa penultimul loc din regiune, devansand doar Lituania, unde turistii straini au cheltuit 110 euro/persoana, potrivit unui studiu al companiei de consultanta Euromonitor International.

Rusia
Recunoscuti ca fiind cheltuitori incurabili, rusii nu se dezmint nici atunci cand viziteaza Romania si ocupa locul 5 in topul celor mai mari bugete alocate pentru o vacanta.

Germania

In 2009 turistii germani care au vizitat Romania au realizat o cheltuiala medie de 394 euro de persoana. Potrivit Euromonitor, Germania are potential de crestere din punctul de vedere al cheltuielilor per turist, estimandu-se ca in 2014 un turist german va lasa in Romania 430 euro.

Franta

Desi nu se afla in topul turistilor cu cea mai mare prezenta in Romania anul trecut, Franta ocupa locul al treilea in clasamentul celor mai cheltuitori turisti. Turistii francezi care ne-au vizitat anul trecut au lasat in Romania, in medie, 541 euro.

Citeste integral topul celor mai cheltuitori turisti straini in Romania pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.