Guvernul va sista eliberarea de autorizatii de functionare pentru magazinele de tipul duty-free.

Desi initial a vrut sa sisteze doar comercializarea tigarilor si bauturilor, Guvernul vrea sa inchida complet duty-free-urile, potrivit unui proiect de combatere a evaziunii, relateaza Adevarul.

Astfel, termenul de valabilitate a actualelor avize va fi limitat la cinci ani de la data eliberarii. Mai mult, dupa acest interval nu vor mai fi eliberate noi autorizatii. "De la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Finantelor nu mai elibereaza autorizatii de functionare a magazinelor duty-free/duty-free diplomatic", se arata in proiectul ordonantei de urgenta privind combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit datelor Ministerului de Interne si ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, rezultate in urma controalelor efectuate in anul 2009, 40% din tigarile confiscate anul trecut provin din magazinele duty-free.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.