Guvernul va promova in regim de urgenta o ordonanta prin care se va asigura Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) posibilitatea de a incheia angajamente legale suplimentare in limita a 500 de milioane de lei.

"Astazi promovam in regim de urgenta o Ordonanta privind unele masuri financiare in domeniul sanatii, prin care asiguram CNAS posibilitatea de a incheia angajamente legale suplimentare in limita a 500 de milioane de lei, pentru a putea face fata necesarului de medicamente in Romania, astfel incat medicamentele compensate sa poata fi asigurate si in continuare", a declarat Emil Boc, conform NewsIn.

Bugetul pentru medicamente al CNAS ajunge doar pentru a acoperi datoriile catre farmacii din 2009, astfel ca fondurile se vor termina in luna iunie, declarau in luna martie reprezentantii Casei.

CNAS a trimis o adresa Guvernului pentru a solicita o rectificare de buget, deoarece bugetul pentru medicamente de anul acesta aduce obligatii de plata din 2009, cand au fost introduse creditele de angajament.

"Bugetul de anul acesta acopera ceea ce noi avem de plata pentru 2009. Este vorba de plata la 180 de zile, astfel ca noi in acest semestru platim ultimele sase luni ale anului 2009. Suntem in line dreapta cu platile la acest moment, in martie platim luna august 2009. Insa bugetul necesita o majorare, pentru ca, asa cum e in acest moment, cand vom termina platile in acest semestru, nu vom mai putea face alte plati. Bugetul ajunge pentru sase luni", a declarat Adina Geana, director general de management al CNAS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.