Hidrologii au prelungit avertizarile de cod galben si portocaliu de inundatii pentru 11 judete, de miercuri, ora 12.00, pana joi, la ora 16.00, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Hidrologii au decis sa instituie si sa mentine codul galben de inundatii pentru raurile Tisa, Tur, Iza, Lapus, Somes, Somesul Mare, Barcau, Crisul Negru, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Mures. Tarnava Mica, Raul Negru, Oltul mijlociu si Prut aferente judetelor Maramures, Satu Mare, Bihor, Caras Severin, Mures, Alba, Covasna, Brasov si Botosani.

Fenomenele vizate in avertizarea hidrologilor sunt cresteri ale debitelor si nivelurilor cu depasiri ale cotelor de inundatie si ale cotelor de atentie.

In plus, se instituie cod portocaliu pe raurile Crasna, Timis si Barzava aferente judetelor Satu Mare si Timis. Avertizarea de cod rosu pe raul Barzava, sectorul Gataia-Partos, aferend judetului Timis a fost ridicata.

Zeci de gospodarii distruse de inundatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.