Hotii care opereaza in Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii, au gasit cea mai sigura cale de a supravietui fara a ajunge dupa gratii.

  • Cele mai periculoase zone din Bucuresti
Centrul orasului: Victoriei, Romana, Unirii, Cismigiu, Polivalenta; cartierul Drumul Taberei, in special in zona mallurilor si Pantelimon, sunt zonele preferate de hoti, sustin spe cialistii, potrivit carora Politia Capitalei este singura care culege roadele „Sistemului de Raportare Operativa”, relateaza EVZ.ro.

In baza acestuia, oamenii legii pot afla cu exactitate care sunt cartierele cu probleme, in functie de numarul de fapte comise.

  • Furturile preferate de hoti

Cat despre furturi, cea mai populara indeletnicire a hotilor este dezmembrarea de masini, potrivit statisticiilor politiei. Astfel, de la inceputul anului, numarul furturilor de oglinzi retrovizoare, stergatoare, faruri, roti sau antene de pe autoturisme, la nivel national, a crescut cu 2,2% fata de perioada similara a anului trecut. Primul loc la acest capitol este ocupat de Bucuresti.

„S-au axat pe componente ale masinilor, care le aduc castiguri rapide. De fapt, cei care vand prin targuri astfel de obiecte sunt in minoritate, majoritatea acestor furturi fiind comise «la comanda». In plus, riscul de a ajunge dupa gratii e foarte mic in cazul acestor hoti. In primul rand pentru ca faptele sunt greu de probat, in conditiile in care antenele, stergatoarele sau rotile nu au elemente unice de identificare”, au explicat surse din politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.