Sute de oameni au iesit in strada pentru a protesta in fata sediilor Parlamentului, Administratiei Prezidentiale si a Guvernului, nemultumiti de reducerea veniturilor.
In fata Palatului Cotroceni, cateva zeci de bugetari s-au strans, incepand cu ora 9.30, pentru un pichet. Protestatarii vor astfel sa-si arate nemultumirea fata de masurile inacceptabile cuvenite de Guvern in acordul cu FMI. Pichetul sediului Administratiei Prezidentiale s-a desfasurat intre orele 9.30 si 11.00, potrivit NewsIn.

Alti protestatari din randul bugetarilor vor protesta, intre orele 10.00 si 12.00 in fata sediului Guvernului Romaniei. Protestatarii, in randul carora se afla angajati din sanatate, educatie, administratie, ameninta cu declansarea grevei generale, nemultumiti de decizia executivului de a le reduce salariile cu 25%.

Si sediul Palatului Parlamentului va fi vizat, marti, de proteste, intre 10.30 si 12.30 urmand ca sindicatele din educatie sa reia programul de pichetare anuntat in urma cu o saptamana. Astfel, de marti pana joi in jur de 200 de profesori vor picheta zilnic sediul Parlamentului, nemultumiti de masurile radicale anuntate de Guvern si de prevederile noii Legi a Educatiei.

Studentii ies si ei in strada, la ora 13.00. Reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) vor continua, in fata Ministerului Educatiei, protestele organizate zi de zi saptamana trecuta, fiind a noua zi de protest in fata sediului ministerului.

Peste 60.000 de persoane vor participa miercuri la mitingul organizat de sindicate in Piata Victoriei, iar la protest vor participa alaturi de angajatii din sanatate si invatamant si de functionari publici si cel putin 1.000 de mineri din Valea Jiului, au anuntat luni liderii sindicali. "In conditiile in care CSDR, Cartel Alfa si CNSLR Fratia vor scoate in strada 45.000 de oameni, iar BNS alti 10.000 de oameni, la fel ca si Meridian care anunta intre 8.000 si 10.000 de oameni, probabil ca peste 60.000 de persoane vor participa miercuri la mitingul organizat de sindicate in Piata Victoriei", a declarat vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca. La protestul care se va desfasura intre orele 11.00 si 13.00 vor participa angajati din sanatate, educatie, functionari publici, energie, compania nationala de cale ferata si minerit.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.