Liviu Ciulei va fi recompensat cu un premiu de excelenta la editia de anul acesta a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care include in program si proiectii ale celor mai importante pelicule realizate de valorosul regizor roman, potrivit organizatorilor.
Astfel, publicul va putea vedea sau revedea "Eruptia", care a marcat debutul lui Ciulei in regia de film, "Valurile Dunarii", premiat cu Globul de Cristal la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, si "Padurea Spanzuratilor", care i-a adus premiul de regie la editia din 1965 a Festivalului de la Cannes. La proiectii vor fi prezenti actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihut si Irina Petrescu, trei dintre protagonistii peliculelor, potrivit NewsIn.

Cariera spectaculoasa a lui Ciulei include peste 20 de filme la care a lucrat in calitate de regizor, actor sau scenarist, precum si numeroase spectacole de teatru, unde si-a pus semnatura in calitate de regizor, scenograf sau actor, recompensate de-a lungul timpului cu distinctii prestigioase. Experientei in calitate de regizor, actor, scenograf sau scenarist i s-a adaugat si cea a unui foarte bun director artistic, Liviu Ciulei ocupand aceasta pozitie timp de 10 ani pentru Teatrul Bulandra din Bucuresti, dar si pentru Teatrul Tyrone Guthrie din Minneapolis. De asemenea, Ciulei a fost profesor de teatru la doua universitati prestigioase: Columbia University si New York University. In prezent, Liviu Ciulei este director onorific al Teatrului Bulandra.
TIFF 2010 se va desfasura la Cluj-Napoca intre 28 mai si 6 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.