Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat luni ca in Romania problemele ce apar din cauza scaderilor de pensii si salarii vor fi depasite mai usor datorita "retele informale de ajutorare" dintre rude, astfel ca pensionarii cu pensiile scazute vor fi ajutati de copiii lor.

"Nu spun ca o pensie mica pe care sa o diminuezi acum cu 15 la suta poate sa asigure un trai decent. Pe de alta parte, stiu ca exista - si eu cred ca e un lucru bun - aceasta solidaritate intre generatii in Romania. Nu exista in alte tari, acolo familiile merg pe drumuri diferite. La noi in schimb, parintii, copiii, bunicii se ajuta intre ei, exista aceste retele de rudenie care inca functioneaza si sunt specifice societatilor traditionale. Functioneaza si asta ii ajuta si pe unii si pe ceilalti, pentru ca bunicii isi cresc nepotii si ii ajuta pe tineri sa poata merge la serviciu, sa isi aiba un loc unde sa stea, iar copiii isi ajuta cu bani parintii. Trebuie sa fim constienti intr-o asemenea perioada si de aceste retele de intrajutorare care exista. Nu le spun ca trebuie sa se bazeze, ca ei stiu ca pe asta se bazeaza. Si noi stim ca multi se bazeaza pe asta si de multe ori asemenea retele informale bazate pe rudenie ajuta", a declarat consilierul prezidential luni, la videochatul Gandul, relateaza NewsIn.

Pe de alta parte, consilierul prezidential a apreciat ca primele semne vizibile ale relansarii economice s-ar putea vedea din trimestrul II al anului 2011, iar pe anul acesta a estimate o crestere apropiata de 0.

Lazaroiu a mai precizat ca exista fonduri pentru salarii si pensii pentru 2010 si 2011, dar ca, daca nu se iau masuri, acesti bani nu vor mai fi disponibili urmatori pentru anii urmatori, deoarece statul va intra in faliment. "Sunt fonduri de salarii si pensii. Mai sunt si la anul. Probabil ca or sa mai fie si la anul si pe urma, gata! Pe urma, nu se mai platesc nici pensiile deloc, nu se mai platesc nici salariile din adminitratia publica, nici salariile profesorilor... Ceea ce facem noi acum, facem pentru a insanatosi statul roman, pentru ca altfel o sa intram intr-un faliment rasunator in doi ani de zile", a mai subliniat consilierul.

Citeste si:
Ponta, despre Mirel Palada: Nu am nevoie de un Lazaroiu la Guvern!
Ponta, despre Mirel Palada:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.