Sute de salariati au luat cu asalt Administratia Prezidentiala si Palatul Victoria pentru a protesta fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern.

  • Saptamana incepe cu noi proteste

Reducerea salariilor, a pensiilor si anindemnizatiilor
i-a scos luni in strada pe sindicalisti, care au deschis astfel o noua saptamana a protestelor. Acestea vor culmina miercuri cu miting la care sunt asteptate sa participe zeci de mii de persoane, potrivit NewsIn.

In fata Palatului Cotroceni, cateva zeci de bugetari s-au strans incepand cu ora 9.30, pentru un pichet cu pancarte si fluieraturi la adresa celor care "nu au mila si respect fata de salariati, pensionari si chiar fata de copiii care inca nu s-au nascut", dupa cum a declarat una dintre participante.

Alti protestatari, in majoritate membri de sindicat, s-au aflat in fata guvernului, reclamand faptul ca, prin reducerea salariilor cu 25%, li s-ar lua "dreptul la supravietuire". Ei au amenintat si cu declansarea grevei generale.

Tot luni, incepand cu ora 12.00, mamicile au protestat in fata Ministerulului Muncii fata de micsorarea indemnizatiei de crestere a copilului.

Studentii au iesit si ei in strada, la ora 13.00. Reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) continua, in fata Ministerului Educatiei, protestele organizate zi de zi saptamana trecuta.

Noi masuri de austeritate pentru romani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.