Prin micsorarea indemnizatiei de crestere a copilului, Guvernul ar obtine o economie infima la buget, cuantificata in doar 0,02% din PIB, se arata intr-o scrisoare deschisa trimisa de mai multe organizatii neguvernamentale catre guvernanti.

Centrul FILIA, impreuna cu alte organizatii nonguvernamentale, au trimis o scrisoare de protest presedintelui Romaniei, primului ministru, ministrului Muncii si ministrului Finantelor Publice, prin care isi arata consternarea si dezaprobarea fata de reducerea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului, a alocatiei pentru familia monoparentala, precum si a alocatiei complementare pentru copii.

"Primirea indemnizatiei nu este o "pomana” de la stat, ci un drept al parintilor bazat pe nivelul contributiilor lor din perioada in care sunt activi pe piata muncii"
, se arata in scrisoare, relateaza NewsIn.

Luni, la ora 12.00, o parte din semnatari se vor alatura protestului din fata Ministerului Muncii, protest initiat de mamele de pe forumurile miresici.ro si desprecopii.com.


Protestul mamicilor!


Indemnizatia pentru cresterea copilului scade cu 25%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.