Creierul consuma foarte multa energie: aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar in cazul eforturilor intelectuale consumul este cu atat mai mare. Asadar, sa invatam mici trucuri prin care putem proteja sanatatea creierului.

  • sistemului nervos
Pentru sanatatea neuronala, este nevoie in special de vitamine din complexul B, dar si de o cantitate adecvata de glucoza in sange, deoarece principalul combustibil al creierului este glucoza. Tot pentru creier, si in general pentru sanatatea si integritatea tuturor membranelor celulelor din organism, corpul nostru are nevoie de un aport suficient de acizi grasi omega 3 si omega 6, fructe legume, dar si cereale.

  • Starea de veghe
Uneori, se intampla sa avem o stare de somnolenta si de lene, chiar daca am dormit suficient. Eliminarea acestei stari si “trezirea” corticala ar trebuie sa se realizeze inca de dimineata. De aceea, o ceasca de cafea este foarte utila sanatatii. Puteti consuma, de asemenea, cacao cu lapte, recomanda Healthy.

  • Pauzele de relaxare

Pauzele de relaxare sunt foarte importante pentru creier, atat in timpul muncii de la birou, dar mai ales in timpul perioadelor de invatare, cum se intampla de exemplu in cazul studentilor in sesiune. Astfel, creierul are nevoie la fiecare 10 minute de scurte pauze de deconectare, de aproximativ un minut doua. Iar la fiecare ora, are nevoie de o pauza mai mare, de usoara relaxare. Daca ne aflam la birou, putem privi pentru cateva minute in alta parte, de exemplu pe geam sau sa savuram o cana de ceai.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.