Colegiul Farmacistilor si Colegiul Medicilor atrag atentia cu privire la dificultatile cu care se confrunta din cauza crizei financiare din Sanatate, anuntand ca 1500 de farmacii din toata tara au intrat in insolventa, iar alte 400 sunt in faliment.

"Spitalele mari din tara au inceput sa intre in insolventa si ele, iar Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti, precum si alte cateva case din tara sunt in incapacitate de plata", potrivit unui comunicat emis astazi.

Mai mult, lipsa finantarii din sistemul sanitar duce la plecarea unui numar tot mai mare de medici din tara, mai spun reprezentantii medicilor si farmacistilor. "Dupa exodul a peste 2,500 dintre ei, urmeaza un nou val mai puternic, existand 4,700 de cereri de plecare in strainatate. In spitale, pacientii sunt nevoiti sa cumpere chiar si ata chirurgicala, intrucat farmaciile de spital sunt goale de saptamani intregi", atrag atentia Colegiul Farmacistilor si Colegiul Medicilor, relateaza NewsIn.

Datoriile de 1,3 miliarde de lei pe care le are ministerul Sanatatii fata de sistemul sanitar vor fi platite din bugetul de stat, a declarat recent ministrul de resort Attila Cseke, fara a preciza insa o data exacta a platilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.