Bugetarii continua protestele in Capitala. Profesorii, studentii, medicii si pensionarii, cu totii sunt nemultumiti de masurile drastice de redresare economica luate de Guvern in acord cu FMI.

Reprezentanti ai Cartel Alfa, BNS, CNSLR Fratia, Meridian si CSDR s-au strans din nou in fata Guvernului, pentru a cere demisia ministrilor responsabili de reducerea salariilor cu 25% si diminuarea pensiilor si ameninta cu declansarea grevei generale incepand din 25 mai, scrie NewsIn.

Functionarii publici, profesorii, angajatii din sanatate si din sectoarele energetice care s-au adunat in Piata Victoriei cer impozitarea diferentiata a salariilor si nu reducerea uniforma a lor cu 25%, precum si mentinerea salariului minim in sectorul bugetar la 705 lei, sustinand ca nu sunt de acord cu reducerea venitului minim la 600 de lei.

Marile confederatii sindicale vor picheta in fiecare zi, pana miercurea viitoare sediul Administratiei Prezidentiale si Palatul Victoria. Sindicalistii avertizeaza ca, daca nu le vor fi indeplinite revendicarile, vor declansa greva generala.

Sindicalistii au anuntat un miting de amploare in Piata Victoriei, in 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalisti. Dupa acest miting, protestatrii vor stabili daca vor organiza greva generala in 25 mai.

Cine urmeaza pe lista protestelor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.