Parintii fac apel la profesori sa permita finalizarea cursurilor liceale si cer Guvernului solutii viabile pentru iesirea din criza astfel incat sistemul de educatie sa poata functiona normal, potrivit Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP).

Federatia parintilor isi manifesta ingrijorarea fata de faptul ca masurile propuse de guvern pentru iesirea din situatia de criza, comasarea claselor si desfiintarea unitatilor scolare si diminuarea drastica a salariilor dascalilor, vor afecta grav procesul educational, relateaza NewsIn.

"Este dreptul sindicatelor sa recurga si la greva dar cei care sunt afectati sunt, din pacate, copiii nostri. Reforma in educatie presupune si finantare si resursa umana calificata", spun reprezentantii FNAP-IP.

Parintii fac apel la Guvernul Romaniei pentru a gasi solutii care sa respecte dreptul copiilor la educatie, garantat prin Constitutie.

Reprezentantii federatiei roaga cadrele didactice sa aiba in vedere elevii de clasa a XII-a al caror viitor depinde de finalizarea examenului de bacalaureat.

"Stim si intelegem ca este singura forma de protest care poate misca Guvernul Romaniei, ca elevul este folosit ca argument pentru a-i determina sa nu faca apel la greva, dar venim cu rugamintea catre domniile lor, ca toate aceste forme de protest sa permita macar finalizarea cursurilor liceale si desfasurarea examenului de bacalaureat. Sunt copii care au fost acceptati la facultati din strainatate si una dintre conditiile de inscriere presupune finalizarea bacalaureatului. Este recunoasterea muncii lor si a cadrelor didactice, desfasurata pe parcursul atator ani", spune presedintele FNAP-IP, Mihaela-Iulia Guna.

Reprezentantii Federatiei mai adauga ca diminuarea alocatiilor pentru copii, poate pentru unii singurul venit, nu va reusi sa scoata Romania din criza economica.

  • Liderii sindicali divizeaza societatea romaneasca?

Pe de alta pearte, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a acuzat pe liderii sindicali din invatamant de tentativa de divizare a societatii rominesti, dupa ce acestia au refuzat dialogul cu el si au anuntat greva generala.

"Liderii sindicali vor sa introduca copiii in lupta cu criza", a acuzat Funeriu, care a precizat ca ministerul pe care il conduce are solutii legale pentru ca anul scolar sa nu fie blocat, iar bacalaureatul sa se desfasoare in conditii normale.

Legat de refuzul liderilor sindicali de a se prezenta joi la dialog, Funeriu a spus ca "absentii nu au niciodata dreptate", si a spus ca acestia nu sunt deschisi dialogului.

Funeriu a declarat, dupa ce i-a asteptat timp de o ora pe liderii sindicali la discutii, ca amenintarea cu boicotarea bacalaureatului reprezinta o tentativa a acestora de a dezbina societatea romaneasca.

Citeste si:
Ponta despre verificarea lui Funeriu: Sa se aplice legea
Ponta despre verificarea lui...

"Transmit profesorilor din Romania ceea ce o invatatoare mi-a transmis deunazi, ca elevii pe care ea ii pregateste o reprezinta mai mult decat liderii sindicali. Invit profesorii romani sa ducem impreuna la bun sfarsit acest an scolar", a transmis Funeriu profesorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.