23 de mineri de la exploatarea de molibden din Baita sunt in greva foamei de peste 24 de ore si sunt hotarati sa continue protestul pana cand isi vor primi salariile restante, transmite corespondentul NewsIn.

"De luni, de la amiaza, nu am mai mancat deloc, dar suntem hotarati sa nu renuntam pana cand nu ne primim salariile. Avem deja trei luni de restante la plata si suntem la capatul rabdarii. Avem familii, avem copii, din ce sa traim? ” a declarat liderul sindical Alexandru Istoc, relateaza NewsIn.

Cei 23 de mineri, care au intrat in greva foamei luni la amiaza sustin ca nu au primit nici bonurile de masa pe lunile decembrie si ianuarie, iar o parte din angajati au fost trimisi in somaj tehnic de la 1 martie.

  • Soarta minei de la Baita-Bihor

Directorul exploatarii miniere a declarat ca actionariatul va decide in perioada urmatoare soarta minei de la Baita. „In aceste zile, va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor si se vor lua hotarari decisive atat in privinta platii salariilor, cat si in ceea ce priveste continuarea activitatii in mina” a precizat Dorel Jude, directorul minei Baita.

Deocamdata, starea de sanatate a grevistilor care protesteaza in curtea minei este buna. „Nu am fost solicitati pentru a acorda asistenta angajatilor de la Baita care au intrat in greva foamei. Colegii nostri de la statia de ambulanta din Stei tin legatura in permanenta cu acestia si monitorizeaza situatia” a precizat medicul Emil Botcau, purtatorul de cuvant al Servicului Ambulantei Bihor.

Angajatii minei de la Baita au protestat si la mijlocul lunii februarie, cand s-au blocat in subteran mai bine de doua zile, penru ca nu isi primisera salariile pe doua luni. Exploatarea de molibden este administrata de societatea Mineral Mining, cu capital suedez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.