Tribunalul Bucuresti a decis ca Centrul National al Cinematografiei (CNC) si SC Campion Film SRL trebuie sa ii plateasca lui Lulu Mihaescu peste 35.000 de lei, intr-un proces deschis de artista in 2008, care viza neplata drepturilor de autor pentru comercializarea a patru dintre filmele sale.

Concret, Tribunalul Bucuresti a respins mai multe exceptii invocate de reprezentantii CNC si ai Campion Film, a admis actiunea depusa de Lulu Mihaescu si a decis ca CNC va fi obligat la plata catre aceasta a 2.041 de lei, Campion Film va trebui sa achite 26.973 de lei.

De asemenea, CNC si societatea trebuie ii plateasca artistei si 7.357,77 de lei, cheltuieli de judecata, informeaza NewsIn.

Procesul in care Doina Luminita Petre (Lulu Mihaescu) a dat in judecata Centrul National al Cinematografiei (CNC) si SC Campion Film SRL a inceput in iunie 2008, la Tribunalul Bucuresti.

La momentul respectiv, actrita care a interpretat-o pe Veronica a cerut instantei obligarea CNC si a Campion Film sa ii plateasca aproximativ 70.000 de lei in contul drepturilor de autor pentru perioada 2003-2008, in urma comercializarii de DVD-uri cu patru filme in care a jucat. Cele patru pelicule erau "Veronica", "Veronica se intoarce", "Saltimbancii" si "Mama".

Procesul s-a terminat pe 15 aprilie, iar instanta a pronuntat joi decizia, care insa poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.