Fundatia Dinu Patriciu organizeaza in perioada 4-11 iulie 2010 la Sinaia o scoala de vara pentru profesorii din mediul rural. Astfel, 60 de profesori de gimnaziu si liceu se vor familiariza cu cele mai moderne metode de predare si evaluare.

Evenimentul va cuprinde patru module: tehnici moderne de predare, utilizarea noilor tehnologii in educatie, comunicare si leadership educational si trei sesiuni plenare: cum sa implicam parintii si comunitatea in proiectele scolii, “sala cu oglinzi” - elemente de psihologie scolara, dezbatere pe marginea conceptelor de predare-invatare plecand de la o lectie demonstrativa.

Formatorii vor fi specialisti romani si internationali cu experienta in domeniul educatiei.

Obiectivul proiectului “Scoala de Vara” este ca profesorii sa adopte si sa aplice metode alternative de predare care sa stimuleze creativitatea, lucrul in echipa al elevilor, precum si gandirea critica a acestora.

Experienta acumulata in cadrul proiectului Educatia Merita ne-a aratat ca sistemului educational din Romania i se pot aduce multe imbunatatiri in ceea ce priveste lucrul in echipa, accesul la mijloace tehnice moderne si implicarea elevilor in procesul de invatare. De aceea, aceasta scoala de vara isi propune sa ofere profesorilor din mediul rural oportunitatea de a intra in contact cu metodele moderne de predare si de a le implementa ulterior la clasa”, a declarat Tincuta Baltag, Directorul General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Vor fi eligibili profesorii de gimnaziu sau liceu care au predat in mediul rural in ultimii trei ani si care vor lucra la aceeasi unitate de invatamant pentru care aplica si in anul scolar 2010-2011.

Profesorii interesati se pot inscrie online, pana pe data de 14 mai 2010 pe https://scoaladevara.fundatiadinupatriciu.ro, prin completarea unui formular de concurs. Acesta va fi evaluat de catre echipa Fundatiei Dinu Patriciu impreuna cu formatorii celor 4 module, in perioada 17 -27 mai 2010. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 28 mai 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.