15 judete din vestul Romaniei au intrat de joi seara, ora 20.00, pana vineri la aceeasi ora, sub atentionare cod galben de ploi cu averse, descarcari electrice, rafale de vant si chiar vijelii, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Astfel, incepand de joi seara, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in jumatatea de vest a tarii si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, rafale de vant si chiar vijelii , iar pe spatii restranse caderi de grindina.

Judetele vizate sunt Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timis, Hunedoara, Caras Severin, Valcea, Gorj, Mehedinti, Dolj si Olt.

Potrivit ANM, in cursul serii si al noptii de joi spre vineri, in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, dar si in vestul Transilvaniei, ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

In partea a doua a noptii de joi spre vineri si pe parcursul zilei de vineri, se vor inregistra fenomene asociate instabilitatii atmosferice si in celelalte regiuni ale tarii, insa pe zone restranse si de intensitate mai redusa.

Vremea in orasul tau

Vremea in urmatoarele trei zile

  • Cod galben de inundatii
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Bucuresti a avertizat in aceeasi perioada prezenta urmatoarelor fenomene: scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Bazine hidografice afectate: Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Motru, Cosustea, Drincea, Jiu superior, Strei, afluentii Muresului inferior, cursurile superioare si mijlocii ale Crisului Alb, Crisului Negru, Ariesului si afluentii lor, aferente judetelor: Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Alba, Arad, Bihor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.