Senatorii din Comisia de munca au dat un raport favorabil, in unanimitate, initiativei prin care ziua de 24 ianuarie sa fie declarata zi libera, pentru sarbatorirea Unirii Principatelor.

Membrii Comisiei de munca au dezbatut doua proiecte pe aceeasi tema, unul al deputatului PDL Dan Zatreanu, prin care ziua de 24 ianuarie era declarata zi libera, si unui al liberalului Diana Tusa, care completeaza Codul Muncii cu ziua de 24 ianuarie ca zi libera. In cele din urma, a fost votat in unanimitate cel al Dianei Tusa.

"Se pune intrebarea daca Romania sau romanii mai au nevoie de inca o zi libera. Totusi, 24 ianuarie este o zi extrem de importanta pentru noi, romanii, si in acest context nu este ceva rau"
, a spus senatorul PDL Dorel Jurcan, considerand insa ca Romania are mai multe zile libere decat celelalte state din UE, scrie NewsIn.

Senatorul social-democrat Laurentiu Coca a apreciat ca aceasta sarbatoare este una pe care niciunul din regimurile trecute n-a putut s-o ignore, considerand ca este nevoie ca tinerii sa invete despre acest moment din istoria Romania. "Este prima etapa a Unirii de 1 la decembrie. Am fost de acord cu acest lucru pentru ca trebuie sa intre in memoria tinerilor", a spus Coca.

Pe de alta parte, proiectul a intrat la aviz si in comisia de cultura a Senatului, liberalul Mircea Diaconu spunand ironic ca nu este nicio problema sa existe o zi libera in plus. "Avem putine, poate sa fie si ziua mea sarbatoare", a comentat acesta.

Initiativa Dianei Tusa va fi supusa votului senatorilor, in plen, dar Camera Decizionala este forul decizional pe aceasta lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.