Unul dintre cei mai importanti regizori ai ultimilor ani, austriacul Michael Haneke, va putea fi cunoscut sau redescoperit de cinefilii romani prin intermediul peliculelor sale, care vor fi proiectate, in intervalul 18-29 mai, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, potrivit organizatorilor.
Intitulat "Lumea nefericita in filmele lui Michael Haneke", retrospectiva include 10 filme, printre care si "Das weisse Band", care are in palmares doua nominalizari la Oscar si marele premiu la Cannes 2009. Alte productii de referinta care vor putea fi vazute cu acest prilej sunt "Funny Games", o satira cruda la adresa filmului-sablon, thriller-ul "Caché", cu Daniel Auteuil, Juliette Binoche si Annie Girardot, "The Castle", inspirat de romanul omonim al lui Franz Kafka, si "Le temps du loup", in care joaca Isabelle Huppert.

Aceleasi zece pelicule vor fi proiectate la Cluj, intre 19 si 23 mai, la cinematograful Arta, scrie NewsIn.

In varsta de 68 de ani, Michael Haneke s-a nascut in Germania, la Munchen, insa si-a ales ca tara de adoptie Austria. A studiat psihologia, filosofia si artele la Viena, unde, in prezent, preda regia studentilor de la Academia de Film. Majoritatea productiilor sale, impresionante prin dramatismul si realismul lor, sunt considerate de catre critici ca reprezentand un val atipic, plin de forta si autenticitate, intr-un ocean mondial dominat de comercialul efemer produs la Hollywood.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.