Primaria sectorului 2 desfasoara un program gratuit de sterilizare si vaccinare a cainilor fara stapan de pe strazile sectorului, serviciul fiind disponibil de asemenea pentru animalele de companie cu stapan, informeaza reprezentantii primariei.

Astfel, locuitorii sectorului 2, atat cei care au adoptat sau doresc sa adopte caini comunitari, cat si cei care au deja un animal de companie, pot lua legatura cu centrul teritorial veterinar pentru a solicita, gratuit, sterilizarea si vaccinarea acestora.

In primele patru luni ale anului au fost sterilizati si vaccinati prin acest program 712 caini, carora le-au fost implantate si microcipuri. La finalul operatiunii de introducere a microcipurilor in urechile patrupedelor, datele despre animale sunt centralizate. In acest mod, se urmareste reducerea numarului de caini maidanezi de pe strazile Capitalei, se pot preintampina alte tratamente si se realizeaza o baza de date cu numarul de caini luati in evidenta Primariei Sectorului 2.

In 2009, peste 1.500 de animale au fost castrate si 1.722 de caini au fost vaccinati si "dotati" cu cipuri la Centrul Teritorial Veterinar al Primariei Sectorului 2. In plus, primaria adaposteste in adapostul propriu din Tanganul Mic aproximativ 500 de caini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.