Circa 20.000 de turisti isi petrec minivacanta de 1 Mai in statiunea Mamaia, potrivit datelor centralizate de Asociatia Patronala Mamaia, aceasta fiind si cea mai aglomerata statiune de pe litoral.
„Hotelierii care au deschis au un grad de ocupare cuprins intre 90 si 95%. Estimam ca in Mamaia sunt cazati la ora actuala circa 20.000 de turisti, dar asteptam si altii in cursul zilei de sambata. Am vandut si pachete de doua zile, pentru zilele de sambata si duminica”, a declarat Nicolae Bucovala, presedintele asociatiei, citat de NewsIn.

Bucovala a mai spus ca multi turisti au preferat sa vina pe cont propriu, fara sa apeleze la agentii, astfel ca numarul total poate creste semnificativ in cursul zilei de sambata. Tot el a precizat ca circa 95% din hotelurile din statiune sunt deschise. Au ramas inchise numai unitatile de cazare care nu au terminat investitiile sau repatratiile pentru noul sezon, din cauza vremii nefavorabile din primavara.
„A fost vineri seara si inca mai asteptam turisti”, a conchis Bucovala.

In sudul litoralului este mai putina aglomeratie, gradul de ocupare a hotelurilor nu depaseste 50%. Cele mai aglomerate statiuni din sud sunt Neptun si Olimp.

In Mamaia, toate cluburile au fost arhipline vineri seara. Pentru a atrage turisti, autoritatile au pus in functiune telegondola din Mamaia. Aceasta va fi deschisa pana pe 2 aprilie inclusiv, iar pretul unui bilet este de 10 lei. Au fost scoase pe traseu si trei autobuze supraetajate, care efectueaza curse pe traseul Constanta - Mamaia, contra unei taxe de 50 de lei.

Atractia minivacantei este insa plimbarea cu bricul Mircea. Prima cursa va fi efectuata sambata, de la ora 15.00, in prezenta ministrului Elena Udrea. Toate cele 130 de bilete puse la dispozitie au fost vandute, in ciuda pretului de 150 de lei de persoana. Copiii beneficiaza de o reducere de 20%.

Printre evenimentele organizate cu ocazia minivacantei de 1 Mai se numara si “Parada litoralului romanesc”, eveniment care a debutat sambata, in Mangalia, si la care participa angajati in turism, printre care se numara bucatari, barmani, cameriste, salvamari, dar si actori. Parada se va parcurge toate statiunile de pe litoral si se va opri in statiunea Mamaia, unde va avea loc un spectacol pentru turisti.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Sambata seara, litoralul va fi impanzit de concerte si spectacole, de la muzica house, in Neptun si Mamaia, pana la rock, in Vama Veche.
Hotelierii spun ca minivacanta de 1 Mai ar fi putut aduce si mai multi turisti, daca promovarea litoralului s-ar fi facut ca un tot unitar, nu pe statiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.