Complexul Cetate din Brasov este gazda, de vineri si pana duminica, a celei de-a patra editii a festivalului medieval Turnirul Cavalerilor, spectatorii putand urmari demonstratii de manuirea armelor, piese de teatru cu subiect medieval, spectacole de cantec si dans.
„Cei ce vor veni anul acesta la eveniment vor avea ocazia sa asiste la demonstratii de lupta cu arme specifice perioadei medievale in spectacole ale bravilor cavaleri de la Hunedoara, Medias, Sibiu si, nu in ultimul rand, Brasov. Pe langa actele de vitejie ale cavalerilor, domnitele fiecarui ordin au pregatit dansuri cu tematica medievala pentru a destinde spiritele incinse de focul bataliei. Pe langa spectacolele fiecarui ordin participant, evenimentul va fi animat si de prezenta menestrelilor care isi vor demonstra maiestria in reprezentatii menite sa incante auzul publicului. Seara, atmosfera creata de spectacolele cu foc, din care se cladesc povesti cu mister, cavaleri si vrajitoare, va pune stapanire pe cetate“, a declarat Bogdan Balascau, unul dintre organizatorii festivalului, transmite corespondentul NewsIn.

Acesta a adaugat ca festivalul doreste sa prezinte publicului o imagine cat mai realista a timpurilor medievale, a moravurilor si a luptelor din acea perioada, Brasovul fiind un oras care are o istorie extraordinara, fiind un vechi centru comercial unde traditiile, obiceiurile si culturile multor popare s-au intretaiat si contopit.

„Ii invitam cu drag pe toti cei care vor sa se piarda timp de trei zile in farmecul unor vremuri de mult apuse si sa sarbatoreasca un sfarsit de saptamana deosebit alaturi de noi“, a incheiat Bogdan Balascau.

Festivalul s-a deschis vineri dupa amiaza cu parada cavalerilor si domnitelor si cu asediul cetatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.