O cantitate de 25.000 de doze de vaccin antituberculos destinat bebelusilor, donata de Ministerul Sanatatii din Ungaria, a intrat in tara.

Dozele urmeaza sa fie distribuite in judetele Arad, Bihor si Timis, transmite corespondentul NewsIn.

Delegatia maghiara a fost asteptata in punctul de trecere a frontierei de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arad, care au spus ca donatia a fost facuta in contextul unei bune colaborari transfrontaliere cu autoritatile sanitare din judetul Bekes (Ungaria). Dana Negru, director adjunct in cadrul DSP Arad a precizat ca judetul Arad va primi 7.000 de doze de vaccin BCG SSI Novartis, in timp ce judetele Bihor si Timis vor primi cate 7.000 de doze.

"Dozele de vaccin vor fi distribuite vineri catre spitalele din judetul Arad. In judetul Arad sunt 1.200 de copii cu restante la administrarea vaccinului antituberculos, iar in judetele Timis si Bihor sunt cate 2.000 de copii. Medicilor neonatologi din judetul Arad le vom face si instructajul de utilizare, deoarece sunt alte modalitati de administrare si dozare fata de vaccinul romanesc“, a declarat Dana Negru.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Bekes, Gyula Mucsi, a spus ca dozele de vaccin donate au fost preluate de la unitatile medicale din sud-estul Ungariei.

"Suntem specialisti in domeniul epidemiologiei si constientizam importanta ca aceste vaccinuri sa se faca la timp. Este o situatie problematica si tocmai de aceea am considerat oportun sa ajutam colegii din Romania. Am reusit sa strangem din zona de sud-est a Ungariei 25.000 de doze de vaccin si materiale sanitare, gen seringi si ace, pe care le-am donat“, a afirmat Gyula Mucsi. Epidemiologii spun ca serul unguresc contine o tulpina microbiana similara cu cea care circula la noi in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.