Un detinut din penitenciarul de maxima siguranta Gherla a fost eliberat din greseala cu un an mai devreme, insa s-a intors singur la inchisoare, dupa putin timp, relateaza Realitatea TV.

Eroarea a fost posibila pentru ca atat la judecatoria Gherla, cat si la penitenciar, pedeapsa a fost calculata gresit, scrie NewsIn.

"Am primit o hotarate a instantei prin care, din greseala, in loc de 2007, a fost trecut 2008. Hotararea instantei a ramas definitiva si noi a trebuit sa o executam", a explicat directorul penitenciarului, Vasile Pop, in emisiunea "Ora de Foc".

Reprezentantii judecatoriei din Gherla au afirmat ca s-au autosesizat la scurt timp de la producerea erorii.

Seful Administratiei Penitenciarelor, Ioan Bala, spune ca vinovati din partea inchisorii Gherla sunt directorul si adjunctul sau si ca au fost sesizate comisiile de disciplina.

Pe de alta parte, in aceeasi emisiune de la Realitatea TV, directorul penitenciarului a confirmat si faptul ca a angajat detinuti pentru a lucra la constructia casei sale, totul fiind legal, in opinia sa, "cu contract si plata muncii prestate".

Reprezentantii societatii civile si cei ai sindicatului din Administratia Penitenciarelor considera ca, in acest caz, ar fi vorba despre un conflict de interese.

Seful Administratiei Penitenciarelor spune ca insa ca actiunea directorului de la Gherla este acoperita din punct de vedere legal. "Nu a incheiat contractul ca ordonator de credit si director al unitatii", a declarat Bala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.