Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) anunta de 1 Mai, in statiunea Neptun, spectacole si filme in aer liber, in timp ce patronatele din turism organizeaza in Mamaia concerte si ofera gratuit 10 tone de mancare.

  • Spectacole si concerte gratuite
"Din studiile pe care le-am facut in anii trecuti, a reiesit ca pe litoral, de 1 Mai, merg tinerii intre 18 si 34 de ani, dornici de turismul activ si de turism cu foarte mult agrement, cu foarte multa distractie", a declarat marti ministrul de resort, Elena Udrea.

Astfel, Federatia Patronatelor de Turism din Romania (FPTR) se anunta pregatita pentru vizitatorim, organizand mai multe concerte, cu cei mai cunoscuti cantareti si spectacole gratuite in Mamaia si Navodari.

"Vom avea o parada cu peste 400 majorete in costumatii, in Mamaia, pe care alegorice, motociclete, masini tunate, masini de lux, trasuri. In Navodari vom organiza spectacole si participantilor li se vor oferi gratuit 10 tone de mancare, iar la final vom avea un foc de artificii de 10 minute", a precizat secretarul general al Federatiei Patronatelor de Turism din Romania (FPTR), Dragos Raducan.

La randul sau, Asociatia Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), va organiza o defilare a operatorilor din turism, din Mangalia pana in Mamaia si chiar Navodari, cu autobuze supraetajate, dansuri dobrogene, tatare si o fanfara.

  • In ce statiune merg turistii?

"Pentru zilele de 30 aprilie, 1 si 2 mai, deja locurile scoase la vanzare au fost cumparate. Mamaia este statiunea cu 90% grad de ocupare, dar s-au rezervat locuri de cazare si in Costinesti si Vama Veche. Totodata, turistii vor merge si in Neptun, acolo unde MDRT si-a concentrat actiunile in acest an, fata de anul trecut, cand aceste actiuni au fost organizate in Mamaia", a anuntat Elena Udrea.

In ceea ce priveste preturile pe Litoral, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat marti ca tarifele pe litoralul romanesc au scazut in acest an cu 15% fata de anul trecut, in timp ce pe litoralul bulgaresc au ramas la fel.

Citeste si:
Cum a ajuns alerta E.coli pe litoralul românesc. Marea lipsă a...
Cum a ajuns alerta E.coli pe...

[Cum va fi vremea de 1 mai?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.