Fundatia Dinu Patriciu a anuntat marti ce-a de-a doua editie a Galei Premiilor in Educatie, in cadrul academic oferit de catre Universitatea de Filosofie, castigatoare la una dintre categoriile competitiei de anul trecut.
Concursul destinat mediului de invatatura romanesc premiaza valoarea in educatie si se adreseaza oamenilor, organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant de stat sau private cu impact semnificativ in sistemul educational din Romania. Scopul ei este de a identifica, promova si premia bunele practici in domeniul educatiei.

Puteti accesa, pe site-ul Galei Premiilor in Educatie, toate categoriile de concurs unde sunt invitati sa participe cat mai multi elevi, profesori si oameni dedicati educatiei, pentru “a se crea un efect de val”, dupa cum a afirmat Tincuta Baltag, Directorul general al Fundatiei Dinu Patriciu. Indemnul este ca tot mai multi oameni sa ia exemplul pozitiv al celor pasionati de cunoastere.

Perioada de inscriere in competitie este 15.06.2010 - 27.09.2010, urmand ca juriul format din 60 de personalitati ale vietii publice romanesti sa decida castigatorii. Daca anul trecut, organizatorii s-au bucurat de o participare foarte mare, peste 1000 de candidaturi inscriese pe site-ul Galei, anul acesta, asteptarile sunt chiar mai mari. Jurizarea candidaturilor se va desfasura in perioada 28 septembrie si 22 octombrie 2010 si va culmina cu Gala din data de 27 octombrie.

“Pentru editia din acest an avem doua sectiuni noi de concurs: Bibliotecarul anului si Educatorul/Invatatorul anului. Decizia de extindere a sectiunilor inseamna si cresterea valorii premiilor Galei, de la 200.000 de Euro, la 250.000 de Euro”, a afirmat Tincuta Baltag.

Scopul Galei este acela de a marsa pe toate lucrurile pozitive si prea putin mediatizate care se intampla in scoli si universitati, pentru ca acesta sa fie un impuls veritabil, intr-o societate in care educatia sufera cu adevarat.

De exemplu, ori de cate ori are ocazia, Tincutei Baltag ii place sa vorbeasca despre Anca Haraga castigatorea Premiului 1 anul trecut la categoria Elevul Anului, devenita acum, studenta la Londra. Tanara a demonstrat nu doar ca are rezultate exceptionale la invatatura (a avut media 10 pe linie) dar si ca ii place foarte tare sa se implice in tot felul de activitati de voluntariat prin care promoveaza dragostea pentru stiinte, protectia mediului sau actiunea politica a tinerilor.

Citeste si:
Gala Premiilor in Educatie si-a desemnat castigatorii
Gala Premiilor in Educatie...

Astfel, gala isi propune sa gaseasca cei mai deosebiti oameni, elevi si profesori care isi dedica timpul si energia pentru rezultate deosebite atat in institutiile dedicate invatamantului si cercetarii, cat si in cadrul comunitatilor din care fac parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.