Legistii bucuresteni au prezentat rezultatele analizei toxicologice efectuate asupra cadavrului sorei Irina Cornici, ucisa cu bestialitate, la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu, de fostul preot Daniel Corogeanu si patru foste maicute. Directorul general al Institutului National de Medicina Legala Mina Minovici, Dan Dermengiu, a declarat ca la examenul toxicologic nu a fost gasit nici un medicament, drog sau alta substanta toxica care sa-i fi produs moartea tinerei sore.

Legistii au analizat toxicologic mai multe probe care au fost prelevate de la cadavrul Irinei Cornici, testele fiind efectuate pentru a identifica prezenta in organism a unor substante cauzatoare de moarte. Nici un rezultat nu atesta insa faptul ca victima lui Corogeanu ar fi fost drogata sau i-ar fi fost administrate substante care i-ar fi putut provoca decesul.

Chinuri groaznice

Dupa cum se stie Irina Cornici a murit dupa ce a fost tinuta, timp de trei zile, pe o cruce improvizata, fara mancare si fara apa, legata cu lanturi la maini si la picioare si cu un calus in gura. Procurorii au precizat, in momentul retinerii lui Petru Daniel Corogeanu si a complicelor sale foste maicute, ca raportul legistilor de la Serviciul de Medicina Legala Vaslui releva ca Irina Cornici a murit din cauza unui "soc hipovolemic, consecutiv unui mecanism complex tanatogenerator, avand contentie mecanica, lipsa aportului nutritiv si a celui hidric, in conditiile unei agitatii psiho-motorii severe si alterarea metabolismului, toate acestea determinand un cerc vicios din care s-ar fi putut iesi doar printr-o interventie medicala de specialitate aplicata in timp util".

Astfel, la necropsie s-a constatat ca victima avea leziuni traumatice multiple de tipul echimozei si escoriatiei, care s-au putut produce in conditiile imobilizarii victimei la nivelul antebratelor, abdomenului, toracelui si gambelor, ceea ce a condus la deces."In conditiile in care, anterior, victima a fost internata la Spitalul Municipal Vaslui pentru aceleasi simptome, desi nu au urmarit rezultatul letal, inculpatii au prevazut si acceptat producerea acestuia, respectiv decesul victimei, fapt ce a motivat retinerea in sarcina lor a infractiunilor de mai sus ca fiind savarsite cu intentie indirecta", se arata intr-un comunicat al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In alta ordine de idei, audierile in cazul crimei de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu au continuat, ieri, in fata procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie prezentandu-se alte doua maicute, doi soferi de la Ambulanta si un medic.

Anchetatorii au luat declaratiile a doi soferi de la Serviciul de Ambulanta Vaslui si ale medicului Carmina Piseru, cea care era de serviciu la Unitatea de Primire Urgente, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, in seara in care Irina Cornici a fost dusa la spital. Dan Petrovici, directorul Serviciului de Ambulanta Vaslui, a declarat, dupa audierea celor doi soferi, ca institutia pe care o conduce nu are nici un fel de vina in privinta mortii Irinei, resuscitarea tinerei facandu-se la solicitarea celor de la manastire.

De altfel, sustine directorul Ambulantei, sora era moarta la sosirea masinii Salvariićin incinta Manastirii "Sfanta Treime". La randul sau, medicul Carmina Piseru a declarat procurorilor bucuresteni ca Irina era moarta in momentul in care a ajuns la spital si, din acest motiv, a refuzat sa o primeasca in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Vaslui, de care raspunde.