Unul dintre studentii maghiari arestati in luna mai, la Cluj-Napoca, pentru consum si trafic de droguri a recurs la o aparare ingenioasa, dar naiva. Bakor Marton, impreuna cu avocatul sau din Miercurea-Ciuc, Calin Rusu, au depus la dosarul instrumentat de procurorii clujeni de la Directia de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorismului (DICOT) mai multe articole din presa despre problemele fotbalistului Adrian Mutu cu drogurile. Inculpatul l-a dat exemplu pe Mutu ca si consumator de droguri. Prin tot acest demers, studentul se agata de o prevedere legislativa, conform careia un consumator de droguri se poate alege cu o pedeapsa mai blanda daca denunta un alt consumator.

Bakor a mizat pe atacantul de la Juventus Torino, care a fost pedepsit de Federatia Engleza de Fotbal pentru ca a consumat cocaina, dar n-a fost pus sub acuzare in Romania. Cu toate acestea, procurorul clujean Mircea Hrudei considera ca Bakor si avocatul sau nu vor obtine nimic prin actiunea lor, care nu are efect, deocamdata, asupra lui Mutu. Hrudei infirma informatiile aparute in presa, conform carora Mutu ar putea fi audiat la Cluj. "Putea sa povesteasca despre oricine, de exemplu despre Ion Ion Tiriac.

Lucrurile s-ar complica daca s-ar dovedi o legatura cu Mutu", a declarat Hrudei. Procurorul afirma ca nu exista momentan dovezi ca reteaua inculpatilor Robert Ciurar, Andras Bende, Janos Levente Nagy, Bakor Marton si Attila Rozsa l-ar include pe fotbalist. Toti tinerii sunt originari din judetul Harghita. Robert Ciurar este elev in clasa a XII-a, iar ceilalti sunt studenti la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj. In afara de Bakor, nici unul nu a mai indicat personaje din presa.

Droguri aduse din nordul Europei

Presupusii traficanti de droguri au fost arestati la jumatatea lunii mai, sub acuzatiile de detinere, consum si comercializare de droguri. Cei cinci sunt acuzati ca fac parte dintr-un grup mai mare de studenti maghiari, consumatori si traficanti de droguri. Potrivit unor surse din DICOT Cluj, dosarul ar putea aduce si alte arestari. Anchetatorii sustin ca reteaua este foarte bine pusa la punct, incercandu-se in acest moment sa se ajunga la creierul gruparii, despre care exista informatii ca este cel care aduce drogurile din strainatate.

Ancheta a inceput in ianuarie 2005, cand politistii au aflat ca la diferite petreceri, chiar si in cateva cluburi clujene, unde participau si cei cinci inculpati, se consumau tigari cu canabis si pastile de Ecstasy. Procurorii DICOT Cluj au stabilit ca drogurile erau aduse in Romania, printr-o filiera din Ungaria, din tarile nordice. Pe parcursul cercetarilor, anchetatorii l-au audiat pe Arpad Lorincz, fiul presedintelui Tribunalului Harghita, orasul de origine al inculpatilor. Despre respectivul tanar, procurorii au spus ca "stie cate ceva", dar nu s-a stabilit nimic concret. Procurorul Mircea Hrudei ne-a asigurat ca va da mai multe detalii la sfarsitul anchetei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.