Plenul Senatului a adoptat luni o initiativa legislativa privind incurajarea consumului de fructe proaspete in scoli, astfel incat copiii din clasele I-VIII vor primi gratuit fructe, in cuantum de 0,30 de lei pe zi, intre lunile noiembrie si martie.

Initiativa se va aplica atat pentru copiii care frecventeaza invatamantul de stat, cat si cel privat, potrivit unui amendament al comisiei de invatamant. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii, reprezentand sprijin financiar aferent Fondului European de garantare agricola. Perioada in care copiii vor primi aceste fructe este de maximum 100 de zile de scolarizare, intre lunile noiembrie si martie.

Proiectul precizeaza ca de acest serviciu vor beneficia doar elevii care sunt prezenti la cursuri, transmite NewsIn.

Initiativa a fost aprobata cu 56 de voturi pentru si 5 abtineri. Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, motivand ca exista deja o Ordonanta de Urgenta pe aceasta tema, ce se afla in lucru la Parlament. Presedintele comisiei de invatamant, Mihail Hardau, a explicat ca a vorbit cu initiatorii si acestia au decis sa isi sustina in continuare proiectul.

In prezent, elevii de gimnaziu primesc produse alimentare prin programul "Corn si lapte". De asemenea, exista si o prevedere ca acestia sa primeasca si miere, insa, cel putin anul trecut, dupa adoptarea bugetului de Parlament, acest aliment nu era distribuit, din cauza lipsei normelor de aplicare a legii respective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.