Sergentul american R. Van Goethem, implicat in accidentul in care si-a pierdut viata iarna trecuta la Bucuresti cantaretul roman Teo Peter, va fi audiat in perioada 25-29 iulie la Detasamentul de Infanterie Marina de la Quantico, se arata intr-un comunicat al acestui detasament al Armatei SUA.

Audierile vor precede procesul americanului pentru a analiza acuzatiile aduse acestuia. Potrivit sursei citate, Van Goethem a fost acuzat la 18 aprilie de incalcarea unor prevederi ale Codului american de Justitie Militara. Mai precis, este vorba de omor din culpa, obstructionarea justitiei, conducere imprudenta a autovehiculului, furnizarea unor informatii oficiale false, dar si conducerea sub influenta alcoolului. Cazul va fi analizat de un ofiter, in cadrul investigatiei prealabile procesului, iar acuzatul beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, potrivit legislatiei americane.

In noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004, puscasul marin se afla la volanul unui autovehicul Ford Expedition, apartinand ambasadei americane din Bucuresti. El a patruns intr-o intersectie din centrul Bucurestiului, fara sa respecte semnul de acordare a prioritatii. Masina diplomatica a izbit din plin un taxi in care se afla Teo Peter, basistul trupei Compact. Artistul a murit pe loc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.