Sorin Oprescu vrea ca directorii spitalelor care vor fi descentralizate catre administratia locala sa fie numiti de catre primari.

  • Descentralizarea spitalelor din Bucuresti, decisa de un grup de lucru primarie-minister
Proiectele privind descentralizarea unitatilor sanitare din Bucuresti vor fi discutate de un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Primariei Capitalei, care vor decide de comun acord asupra prevederilor din actele normative.
Anuntul a fost facut astazi de primarul general Sorin Oprescu si de ministrul de resort Cseke Attila, dupa o intalnire pe aceasta tema.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca actele normative privind descentralizarea unitatilor sanitare vor ajunge in guvern, cel mai probabil, in doua saptamani.

Potrivit edilului capitalei, atat timp cat banii investiti in spitale vin din bugetele locale, directorii nu ar mai trebui sa fie numiti si controlati politic. In acest caz, Ministerului Sanatatii i-ar ramane doar sarcina de a implementa strategiile nationale de sanatate, mai spune edilul.

"Oamenii competenti ii numeste administratia locala cu avizul Ministeruluzi Sanatatii. M-am intrebat intotdeauna de ce stau in genunchi acesti directori. Va spun eu de ce. Pentru ca ei sunt la comanda politica. In ultimii ani de zile s-a dorit s-a dorit treaba asta si tocmai pentru a acapara tot ce inseamna licitatii in spitale", a declarat, duminica, Oprescu.

In prezent, Administratia Spitalelor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti are in componenta 18 spitale, iar numarul acestora ar urma sa creasca anul acesta la 49.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.