Mostrele de cosmetice pun in pericol sanatatea utilizatoarelor, majoritatea fiind contaminate cu Escherichia coli sau alte bacterii periculoase pentru sanatate, potrivit unui studiu realizat de biologi din Pennsylvania.

Potrivit cercetatorilor, fiecare mostra pe care au analizat-o timp de doi ani era contaminata cu E.coli. Cele mai mari niveluri de bacterii apar in zilele de duminica, cea mai aglomerata zi de cumparaturi a saptamanii, relateaza Daily Mail, conform NewsIn.

Mostrele analizate contineau in afara E.coli, care poate cauza crampe stomacale si in cazuri severe poate fi fatala, stafilococ si streptococ, care pot cauza infectii. Prin mostrele puse la dispozitie de magazinele de cosmetice pentru testare pot fi trasmise cu usurinta si alti virusi, precum herpesul.

Acelasi studiu a concluzionat, in urma unei cercetari separate, ca de obicei femeile pastreaza prea mult timp cosmeticele, permitand contaminarea acestora cu bacterii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.